Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 139
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 89
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 659
Polecam.
Odsłon: 139
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 89
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 659
Składniki
drozdze rozpuscic w cieplym mleku dodac troszke maki i odstawic do wyrosniecia.
make polaczyc z woda,cukrem,oliwa,wsypac nasiona (ja uzylam siemienia) sola,nastepnie dodac wyrosniety rozczyn i dobrze wyrobic ja zrobilam to w robocie elektrycznym. po wyrobieniu przelac do blachy keksowki i odstawic na jakies 20 min do wyrosniecia. piec 45min w 190 st. smacznego