Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 134
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 105
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 134
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 264
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 105
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszać. Jajka ubić do białości. Wsypać suche składniki i zamieszać, potem miksować przez około 2 minuty na średnich obrotach. Ciasto przelać do małej formy na keks, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec jeszcze przez 25 minut. Po upieczeniu zostawić w piekarniku do wystudzenia. SMACZNEGO!