Przekąski Przepis na:
Chlebek otrębowy.


Składniki
- - Otręby owsiane - 12 łyżek
- - Jajka - 5 szt
- - Proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
- - Sól - płaska łyżeczka
- - Siemię lniane - 2 łyżki
- - Ziarna słonecznika - 4 łyżki
- - Pestki z dyni - 4 łyżki
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Wszystkie suche składniki wymieszać.
Jajka ubić do białości.
Wsypać suche składniki i zamieszać, potem miksować przez około 2 minuty na średnich obrotach.
Ciasto przelać do małej formy na keks, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 15 minut.
Następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec jeszcze przez 25 minut.
Po upieczeniu zostawić w piekarniku do wystudzenia.
SMACZNEGO!
Komentarze do przepisu (1)

kucharka-amatorka 17 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Nie ma to jak własne pieczywo.2 Kto głosował? | Odpowiedz