Przekąski Przepis na:
chlebek z żurawiną

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7933
Dodano: 02.02.2013
Odsłon: 3436
chlebek inny niż wszystkie :)))
Składniki
- 100 g mąki żytniej pełnoziarnistej
- 400 g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki soli
- garść żurawiny
- 25 g drożdży
- 400 ml letniej wody
- sezam do posypania
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Komentarze do przepisu (12)

Dolcevita-in-my-kitchen 12 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Ostatnio jadlam taki chlebek w Gdansku i tak mi posmakowal, ze kupilam caly do domu. A teraz moge sobie upiec. Dziekuje za przepis :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

DarknessNemo 23 września 2016Zgłoś do usunięcia
Czemu nie wyświetla mi się "Przygotowanie"? To jakiś błąd tylko u mnie...? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 03 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
a powiem Wam, że ja się już tak przyzwyczaiłam do tych swoich wypieków, że nie raz jak wyjeżdżam na wakacje albo gdzieś na jakieś kilka dni i nie mam swojego pieczywa to nie mogę się przestawić na to kupne, nie smakuje mi :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

rosse 03 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Takie chlebki własnego wypieku są pyszne:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 03 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Jadłam kiedyś pasztet z żurawiną i był bardzo dobry, choć podchodziłam do niego z pewnym dystansem, więc myślę, że Twój chlebek sprawdzi się również z wędlinami /np. pieczony schab/ i pasztetami. Wygląda pysznie0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 02 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
no ja dzisiaj właśnie jadłam z samym masłem :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 02 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Wygląda " przecudnie "a ja tak się boję zabrać za chlebek -)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
dokładnie tak, takie chlebki są tak pyszne, że nawet sam możnaść jeść0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
A ja taki tylko z samym masełkiem mogę i nic więcej mi nie trzeba :)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 02 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
właśnie z nim jest ten "minus", że on się nadaje tylko do serka lub dżemu, ale jest pyszny :))0 Kto głosował? | Odpowiedz