Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowa kiełbasa - tym razem wędzona.

Domowa kiełbasa - tym razem wędzona.

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4385

Dodano:

Odsłon: 38731

To ta sama kiełbasa, której część, po sparzeniu, zjedliśmy z grilla. Przepis: https://smaker.pl/przepis-domowa-kielbasa-biala-lub-wedzona,101100.html Tym razem uwędzona.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Korzystając z uprzejmości znajomego restauratora podrzuciłem moje wyroby do jego komory wędzarniczej.
    Takie domowe wędliny to coś zupełnie innego, niż te ze sklepu.
    Moja kiełbasa wędziła się ok. 4 godzin w temperaturze ok. 50 - 55 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maxymil 29 lipca 2013 na działeczce wędzimy w beczce ,smak niezapomniany,rewelacja.

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 28 lipca 2013 Nie powinnam ale zazdroszczę :)Niestety nie mam możliwości uwędzenia... nie ma to jak swojskie wyroby.

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gogusia 28 lipca 2013 u nas też własna kiełbaska tylko z dodatkiem mięsa wołowego i indyczego pycha :)

13 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń