Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę PYSZNE, PROSTE i SZYBKIE w wykonaniu, TANIE domowe zapiekanki. Wiesz co jesz!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Pieczarki myjemy, trzemy je na grubej tarce; dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę i smażymy na oliwie z oliwek. ( ok. 7 min.)
Przekrawamy bułki wzdłuż na pół, smarujemy je małą ilością ketchupu. Kroimy pomidory, szczypiorek, szynkę na małe kawałeczki. Następnie trzemy ser na grubej tarce.
Nakładamy na rozcięte pieczywo kolejno: 1) odrobinkę żółtego sera, 2) pieczarki, 3), szynka 4) pomidor, 5) kukurydza,.6) ser.
pieczemy w piekarniku przez ok.10 - 12 min. w temperaturze 200*C.
SOS CZOSNKOWY: mieszamy majonez z 1 łyżką ketchupu i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy do połączenia składników.
Wyciągamy z piekarnika zapiekanki, polewamy je sosem czosnkowym i ketchupem i posypujemy szczypiorkiem.
(zamiast szynki można dodać pierś kurczaka pokrojoną w kostkę i usmażoną w przyprawie KEBAB - GYROS )
SMACZNEGO!