Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa z kruszonką

Fasolka szparagowa z kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10681

Dodano:

Odsłon: 1907

Fasolka szparagowa z kruszonką z suszonych pomidorów

Składniki

  • 2 garści fasolki szparagowej
  • duża kromka chleba razowego lub na zakwasie (użyłam żytniego)
  • 4 suszone pomidory z zalewy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy extra virgin
  • garść sera długodojrzewającego (ja użyłam koziego)
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Fasolka szparagowa z kruszonką

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy, odcinamy twarde końcówki i gotujemy do miękkości, najlepiej al dente. Chleb, pomidory i czosnek miksujemy w robocie kuchennym. Jeżeli go nie posiadacie, chleb wystarczy pokruszyć, pomidory i czosnek bardzo drobno posiekać. Gotową kruszonkę obsmażamy chwilę na patelni (bez oleju), do zrumienienia. Ugotowaną fasolkę mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy ją kruszonką i startym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń