Przekąski Przepis na:
Faszerowane jajka na ostro

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 7424
Dodano: 06.02.2013
Odsłon: 35340
Składniki
- 4 jajka
- 2 plasterki szynki wędzonej
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- 2 łyżki majonezu Kieleckiego
- szczypta imbiru ok.1/3 łyżrczki
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
- sól, pieprz , ostra czerwona papryka w proszku do smaku
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ugotowane i wystudzone jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć żółtka.
-
Żółtka, olej,1 łyżkę ketchupu, dobrze rozetrzeć, dodać sól, pieprz , ostrą paprykę /nieco więcej, aby farsz był pikantny/ , posiekany szczypior i drobno pokrojoną szynkę.Wszystko wymieszać na jednolitą masę i napełnić nią białka jaj. Ułożyć na talerzyku, np, na sałacie. Gdyby farsz był za suchy trzeba dodać ketchupu.
-
Do jajek robimy sosik Majonez wymieszać z resztą ketchupu , dodać posiekane orzechy i szczyptę imbiru.Postawić w osobnym naczyniu. Każdą połówkę jajka polewać pysznym sosikiem. SMACZNEGO!
Komentarze do przepisu (12)

pezetuk 01 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajny przepis :) Wypróbowałem i na wielkanocnym stole wyglądały znakomicie i tak samo smakowały ;) Następnym razem muszę zrobić więcej ;) Pozdrawiam :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 22 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam wiosennie.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Vanada 22 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Bardzo podobają mi się Twoje faszerowane jajeczka. :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 08 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
fajnie kolorowo i smacznie :)))53 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 07 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Irmo, u Ciebie jak zwykle pysznie!3 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 07 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Reniu bardzo tęsknię za wiosną, ale ona gdzieś daleko,więc chociaż namiastkę jej mam na talerzu :-)Goramarcina, mój mąż lubi pikantne potrawy i chyba pierwszy raz smakowały mu faszerowane jajka.
Dziewczyny dziękuję za komentarze i pozdrawiam Was cieplutko :-)
3 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 07 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Irmo czy u Ciebie jest już wiosna?sądzę po pięknie i kolorowo podanym śniadaniu -)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy i niespotykany przepis na jajka faszerowane , i do tego jeszcze taki wspaniały sos - super - zabieram do ulubionych , na pewno wykorzystam twój pomysł na śniadanie wielkanocne . 5 z koroną to za mało :)))3 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 06 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Madera spróbuj koniecznie, farsze do jajek są przeróżne , a udekorowane pięknie ozdabiają stół.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Jajek faszerowanych nie robiłam a Twoje Irmo wyglądają apetycznie do ulubionych sobie zabieram:-))) 53 Kto głosował? | Odpowiedz