Do góry

Przekąski Przepis na:

Galareta z golonki

Galareta z golonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 705

Galareta z golonki,ale to długi proces, bo golonka musi być bardzo miękka, a potem na zimno sie scalić.

Składniki

  • Mialem 1.2 Kg Golonki , sol , ziele angielskie 5 sztyj, lisc laurowy 4 szt, 2 zabki czosnku, 5 ziaren pieprzu
  • Warzywa mieszane, 2 jajka ugotowane na twardo
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Galareta z golonki

Przygotowanie

  1. Golonkę zalewamy zimna woda, gotujemy ponad 4 godziny. Dodajemy zelatyne. Mieszamy wywar
    Wyjmujemy z wywaru i studzimy.
    Mieso kroimy w kostke ,dodajemy warzywa i jajkoygotowane na twardo.
    Podajemy z cebilka i octem. Zadntegp soku z cytrynybo to niedobre jest:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń