Do góry

Przekąski Przepis na:

Grahamki z siemieniem lnianym

Grahamki z siemieniem lnianym

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 3137

Dodano:

Odsłon: 614

Zdrowa przegryzka, idealna do kawy. Zawiera siemię lniane i otręby. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu.

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 80 g cukru pudru
  • 100 g masła
  • szczypta soli
  • 80 ml zimnej wody
  • 6 płaskich łyżeczek siemienia lnianego (oryginalnie mają być mielone, ja dałam w całości)
  • 3 łyżki otrębów owsianych
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę siekamy z masłem, dodajemy resztę składników i wyrabiamy na jednolita masę. Ciasto wałkujemy na grubość około 3 mm, jeżeli mamy wałek karbowany w ostatnim etapie używamy go do uzyskania ciekawej tekstury. Tniemy nożykiem do pizzy lub zwykłym nożem na kawałki nie większe od zwykłych herbatników.

  2. Pieczemy 13 - 15 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń