Do góry

Przekąski Przepis na:

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka "Pszczółki"

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka Pszczółki

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 89

Dodano:

Odsłon: 149

Kolorowa i smaczna przekąska, dobry pomysł na imprezę.

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo - 6 szt.
  • tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
  • kukurydza - mała puszka
  • majonez - 3 łyżki
  • ogórek szklarniowy - 1 szt.
  • czarne oliwki - 6 szt.
  • zielone oliwki - 6 szt.
  • pomidor - 2 szt.
  • ulubione kiełki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane pastą z tuńczyka "Pszczółki"

Przygotowanie

  1. Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka.

  2. Żółtka umieszczamy w misce, dodajemy osączonego z zalewy tuńczyka, kukurydzę i majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymaną masą napełniamy połówki jajek.

  3. Oliwki kroimy w plasterki, układamy na połówkach jajek naprzemiennie.

  4. Ogórek kroimy w plasterki, które następnie dzielimy na cztery części. Układamy na jajkach (skrzydełka).

  5. Na środku półmiska umieszczamy kiełki. Ozdabiamy cząstkami pomidora, ogórkiem i oliwkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń