Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być spożywany solo lub stanowić dodatek do dań głównych.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Kalafior dobrze oczyścić,Gotować ok 20 min. zalewając wrzątkiem i doprawiając solą i cukrem. Podzielić na większe różyczki. Z mąki, masła robimy zasmażkę rozrzedzając mlekiem, gotować 5 minut. W naczyniu układamy kalafior, polewamy sosem. Posypujemy serem i bułką tartą. Ja piekłam pół godzinki w tem. 200 stopni.