Do góry

Przekąski Przepis na:

Karp smażony w zalewie słodko-kwaśnej

Karp smażony w zalewie słodko-kwaśnej

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 420

Dodano:

Odsłon: 312

Oprócz filetów z karpia , które już Państwu prezentowałem , zostały mi dzwonki , które postanowiłem usmażyć i włożyć do zalewy z aromatycznymi przyprawami.

Składniki

  • Dzwonki z karpia, sól , pieprz, mąka , olej do smażenia.
  • Do zalewy: 1 cebula , 100ml. octu, 3 gozdziki, 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, mała papryczka chilli, łyżeczka musztardy,
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karp smażony w zalewie słodko-kwaśnej

Przygotowanie

  1. Dzwonki z karpia oprószamy solą i pieprzem , obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Osuszamy na ręczniku papierowym.

  2. Zalewa: szklankę wody zagotowujemy z cebulą,,octem dodajemy wszystkie przyprawy i studzimy.
    Karpia wkładamy do zalewy, możemy dolać 2 łyżki oleju ze smażenia karpia.
    Teraz musimy poczekać minimum 1 dzień. Danie może być w lodówce spokojnie parę dni..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

przyjaciel 08 maja Znam te smaki, pychotka :) ale przyznam że karpia jeszcze nie robiłam, koniecznie do zrobienia :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 06 maja Musi smakowac oblednie, nigdy nie robilam i to duzy blad. Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 maja Świetny pomysł,taka rybka z zalewy jest niezwykle smaczna,często tak robię:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń