Do góry

Przekąski Przepis na:

Kasza gryczana z dynią, suszonymi pomidorami i pesto

Kasza gryczana z dynią, suszonymi pomidorami i pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9980

Dodano:

Odsłon: 4938

Kasza gryczana z dynią, suszonymi pomidorami i pesto

Składniki

  • 1 szklanka kaszy gryczanej (ja użyłam niepalonej)
  • 250 g dyni (waga po obraniu)
  • 8 suszonych pomidorów z zalewy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka (lub więcej) pesto (ja użyłam z rukoli)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Dynię obieramy, kroimy w średnią kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju, do zrumienienia. Kaszę płuczemy i gotujemy al dente (u mnie trwało to około 15 minut). Ugotowaną kaszę i przesmażoną dynię wrzucamy do miski. Dodajemy do tego pomidory pokrojone w paski, cebulę pokrojoną w półplasterki, pesto, sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 18 października 2017 Też kocham białą kaszę gryczaną <3 Ale wiesz co? Normalnie miałem coś podobnego zrobić :P No i zrobię :P A co! :P Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 października 2017 Gryczana moja ulubiona i jeszcze w takim zestawieniu, to niebo w gębie :)
Nie przepadam za pęczakiem, tak jak Skorpion za szpinakiem ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń