Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety z kaszy jaglanej

Kotlety z kaszy jaglanej

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10177

Dodano:

Odsłon: 52988

Kotlety z kaszy jaglanej

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 mała cebula
  • 1 mała marchewka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pół cukinii
  • pół papryki (ja użyłam żółtej)
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę płuczemy i gotujemy około 20 minut. Do miski wrzucamy pokrojone w małą kostkę cebulę, paprykę i seler naciowy, a także starte na grubych oczkach marchewkę i cukinię. Dodajemy kaszę, jajko i doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wszystko mieszamy. Z masy formujemy kotlety, żeby się nie rozpadały, trzeba dość ściśle je uformować. Smażymy na rozgrzanej patelni, do zrumienienia.
    Podajemy z jogurtem naturalnym i harissą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 20 marca 2015 Wygladaja niezmiernie smakowicie!!! Jakim aparatem robisz zdjecia? Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń