Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 194 Ocena: 2666
Dodano: 20.02.2021
Odsłon: 11927
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Z 6 kromek chleba obciąć skórki.
Następnie przy pomocy wałka do ciasta spłaszczyć każdą kromkę.
Na dolnej krawędzi każdej kromki ułożyć odpowiadającą nam ilość pokrojonych na kawałki plasterków szynki oraz sera i zwijać w ruloniki.
Do miseczki dodać 1 duże jajko, 2 łyżki mleka oraz sól do smaku i dokładnie ze sobą wymieszać.
Na patelnię dodać 1 łyżkę masła i rozpuścić na średnim ogniu.
Każdy chlebowy krokiet obtaczać w mieszance mleka i jajka i wrzucać na patelnię.
Smażyć, od czasu do czasu przekręcając, aż krokieciki uzyskają ulubiony przez nas stopień podpieczenia z każdej strony.
Gotowe krokiety można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać od razu jako pyszną przekąskę w ciągu dnia lub danie główne.
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 22 lutegoZgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 21 lutegoZgłoś do usunięcia
BAJKA ... i to chyba wszystko, co mam powiedzieć ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz