Do góry

Przekąski Przepis na:

Krokiety chlebowe z szynką i serem

Krokiety chlebowe z szynką i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 194 Ocena: 2666

Dodano:

Odsłon: 11927

Szybkie i łatwe do przygotowania, a do tego sycące i przepyszne krokiety z chleba z szynką i serem, to prosty sposób na przepyszną przekąskę lub nawet danie główne, które na pewno posmakuje nawet największemu niejadkowi.

Składniki

  • 6 kromek świeżego chleba
  • 3 plasterki dobrze topiącego się sera
  • 2 plasterki szynki
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Krokiety chlebowe z szynką i serem

Przygotowanie

  1. Z 6 kromek chleba obciąć skórki.
    Następnie przy pomocy wałka do ciasta spłaszczyć każdą kromkę.
    Na dolnej krawędzi każdej kromki ułożyć odpowiadającą nam ilość pokrojonych na kawałki plasterków szynki oraz sera i zwijać w ruloniki.

  2. Do miseczki dodać 1 duże jajko, 2 łyżki mleka oraz sól do smaku i dokładnie ze sobą wymieszać.
    Na patelnię dodać 1 łyżkę masła i rozpuścić na średnim ogniu.
    Każdy chlebowy krokiet obtaczać w mieszance mleka i jajka i wrzucać na patelnię.

  3. Smażyć, od czasu do czasu przekręcając, aż krokieciki uzyskają ulubiony przez nas stopień podpieczenia z każdej strony.

    Gotowe krokiety można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
    Podawać od razu jako pyszną przekąskę w ciągu dnia lub danie główne.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń