Do góry

Przekąski Przepis na:

Krokiety z mięsem i serkiem topionym

Przepis dnia 2010-11-21
Krokiety z mięsem i serkiem topionym

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6764

Dodano:

Odsłon: 25550

Pyszne

Składniki

  • mięso gotowane
  • cebula
  • kapusta kwaszona
  • jajko
  • Bułka tarta
  • smalec
  • mleko
  • mąka
  • SEREK TOPIONY
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso na farsz zbierałam z mięs z kilku zup: oddzelałam mięso od kości i po kolei zbierałam do pojemniczka i mroziłam. Kiedy uzbierało się ok 0,5 kg, kupiłam 0,5 kg kapusty kwaszonej. Kapustę gotowałam kilka minut, odcisnęłam z wody, następnie zmieliłam razem z mięsem, dodałam dużo pieprzu. Na smalcu zrumieniłam 3 cebule i dodałam do zmielonego mięsa i kapusty: farsz gotowy. Smażymy naleśniki: Mleko, mąka, jajko, szczypta soli, ok 3 łyżki oleju. Jeśli dodamy oleju do ciasta, nie będzie trzeba smarować patelni tłuszczem podczas smażenia. Na naleśnika nakładamy farsz, plasterek serka topionego, zawijamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na oleju w miarę ze wszystkich stron. Podajemy z czerwonym barszczem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Paulla 16 listopada 2010 Tak krokieciki apetycznie wyglądają, mam nadzieję że równie dobre w smaku :) reklama czerwonego barszczu wg mnie nie na miejscu, lepszy własnej roboty, pozdrawiam Justyna Sz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń