Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla smakoszy kaszy gryczanej. Jest to " wypiek " regionalny, można jeść na zimno z masłem, a także na ciepło przysmażony na maśle.Ja osobiście lubię jeść z wędliną.W moich rodzinnych stronach jest podawany również na weselach.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Ugotować ziemniaki i odcedzić.
Do gorących ziemniaków dodać surową kasze, masło i razem potłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Gdy ziemniaki z kaszą wystygną, dodać resztę składników oraz rozpuszczony tłuszcz,dobrze wymieszać ręką.
Blaszkę o wymiarach 10x35 cm wysmarować tłuszczem,wyłożyć papierem i wysypać bułką tartą.
Nałożyć na blaszkę, uklepać i posmarować żółtkiem.
Piec w temperaturze 180°C - 1.5 godz.