Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie mój, ale nie byłabym sobą gdybym go nie zmodyfikowała po swojemu. Nie zrażajcie się przypalonym garnkiem, da sie go odmyć.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 180
Składniki
DZIEŃ WCZEŚNIEJ: Udka dokładniej umyj, włóż do garnka, zalej 0,5 litra mlekiem, wsyp łyżkę soli i wstaw do lodówki. (nie zrażaj się w tym momencie :P)
Następnego dnia: Do garnka z kurczakiem wsyp przyprawy: pieprz, vegetę, przyprawę do kurczaka i curry. Wymieszaj, postaw na ogniu i gotuj, aż kurczak będzie miękki (nie przesadzaj z ogniem, nic tu nie da się przyśpieszyć). Nie zrażaj się kożuchami na mleku- tak musi być.
Gdy kurczak się już ugotuję wylej cale mleko, umyj dokładnie udka i osusz. Do jednej miseczki wlej jajko i rozmieszaj. Do drugiej wsyp bułkę tartą, wymieszaj ją z panierką do kurczaka z sezamem. Panieruj udka najpierw w jajku, a następnie w bułce z panierką.
Nagrzej piekarnik, wstaw udka i piecz aż będą złoto- brązowe (ok. 20min). Trudno mi to określić, bo ja je piekę w prodiżu, a on działa trochę na innych zasadach :) Podobno można je też usmażyć na patelni w głębokim tłuszczu. Tak czy tak są pyszne :)