Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimiwiki robi go na dwa sposoby które z pewnością wypróbuję, a ja robiłam kilka dni temu jeszcze inaczej.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13156
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 99
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22680
Smak wiosny!
Odsłon: 382
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 335
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13156
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 99
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22680
Smak wiosny!
Odsłon: 382
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 335
Składniki
Filet z kurczaka kroimy w większą kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i przesmażamy na maśle razem z posiekaną wcześniej cebulką. Doprawiamy je pieprzem i solą. Dobrze by było aby odparowała z nich woda. Dzielimy ciasto francuskie na cztery części. Każdą z tych części nacinamy wzdłuż dłuższego boku z obu stron w paski ( mniej więcej co 1,5 cm ) zostawiając miejsce po środku ciasta aby nałożyć kurczaka i pieczarki. Po nałożeniu farszu zakładamy paseczki na przemian raz z lewej raz z prawej strony zostawiając maleńkie przerwy między nimi dla odparowania kurczaka. Tak zwinięte pakieciki wkładamy do lodówki na kwadrans po czym smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200stopni około 25 - 30 minut u mnie bez termoobiegu:-)) Podawałam z sałatą lodową w sosie paprykowym.