Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy jest chlebek własnej roboty.Ja uwielbiam jeszcze cieplutki posmarowany masłem.PYYYCHA
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 87
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 156
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 87
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 156
Składniki
Drożdże rozpuść w wodzie z dodatkiem 2 lyżek mąki.Odstawic na ok 10 min w cieple miejsce. W misce wymieszaj wszystkie składniki(pozostałą mąke,cukier,olej,sól i reszte wody) i zalac je rozczynem z drożdzy. Wymieszaj dokładnie, żeby nie było śladów mąki. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 min.. Piec w temp. 180 st. przez 45-50 min, aż skórka będzie złota. .
Do ciasta można dodac tagże słonecznik,siemie lniane,otręby,czy co kto lubi.Będzie pyszne