Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre naleśniki na imprezę.
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Składniki
Ciasto: składniki dokładnie miksujemy. Im dłużej, tym ciasto będzie pulchniejsze.
Na rozgrzaną patelnię porcjami wlewamy ciasto i smażymy naleśniki. Studzimy, a następnie szklanką wykrawamy koła. Na 2 róże potrzebujemy 5 kół.
Nadzienie: wszystkie składniki miksujemy. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodajemy odrobinę śmietany lub mleka.
Naleśnikowe koła układamy w rzędzie, nakładając je na siebie. Smarujemy nadzieniem i zwijamy w rulon. Następnie rulon przekrawamy na pół i formujemy różyczki.
Z barwnika można zrezygnować, ale kolor róży jest wtedy mniej intensywny. Do dekoracji używamy naturalnych liści róży.Smacznego :)