Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 353
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 413
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 711
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 353
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 413
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 711
Składniki
Grzyby zalej wodą, odstaw na godzinę, po czym ugotuj.
Cebulę obierz, opłucz i drobno posiekaj.
Kiszoną kapustę odciśnij z nadmiaru soku na sicie, pokrój
: mąkę posiekaj nożem z masłem, dodaj żółtka, śmietanę i szczyptę soli.
Zagnieć szybko gładkie ciasto, zawiń je w folię spożywczą i odłóż na 30 minut do lodówki.
W rondlu z grubym dnem roztop masło z olejem, włóż posiekaną cebulę i zeszklij mieszając - na wolnym ogniu.
Dodaj kapustę, grzyby wraz z wywarem, gotuj
Dopraw ją do smaku solą i pieprzem, po czym wsyp tyle bułki tartej, aby uzyskać gęstą masę.
Ciasto rozwałkuj
Pokrój na prostokąty
Na każdym połóż porcję farszu, zawiń do środka krótsze boki i zwiń paszteciki.
Posmaruj je jajkiem.
Piecz przez 30 minut w 180 stopniach C.