Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 8091
Dodano: 02.10.2009
Odsłon: 23418
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Karkówke , boczek i czosnek mielimy w maszynce do mięsa.
Dodajemy Vegete, pieprz i śmietanę. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą mase.
Wkładamy gotową mase do niedużej foremki i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika. Pieczemy w tem.170-180 st.C ok.1,5 godz..Aby pasztet był wilgotny zostawiamy na dnie formy wytopiony tłuszcz.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

irma 27 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Jagienko , jeśli chodzi o pieprz, to ja zawsze doprawiam "na oko". Nie słyszałam, żeby doprawiać mocniej przed upieczeniem. Musisz chyba sama to przetestować.Życzę udanego paszteciku i smacznego zajadania. Pozdrawiam.
5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Ale sie dzis nakrecilam na pasztet.Slyszalam,ze pasztet doprawia sie mocno,bo pozniej jego smak i tak jest lagodniejszy...czy to prawda?
5 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 18 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo mnie to cieszy, że pasztet smakował.Pozdrawiam.5 Kto głosował? | Odpowiedz

lalka30 18 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
WITAM ZROBIŁAM I BARDZO TO BYŁO SMAKOWITE PALCE LIZAĆ !5 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 12 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Taki pasztet jest bardzo smaczny,a do tego pięknie podany.5 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 16 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
o tak , to są moje smaki :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 03 października 2009Zgłoś do usunięcia
Mnie też na początku dziwiło,że pasztet bez wątróbki,jajka czy bułki-a jednak tak i robie go bardzo często,,,Mole3-dzięki i polecam!
5 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 03 października 2009Zgłoś do usunięcia
do pasztetu dobrze jest dodać odrobinę wątróbki,bo w innym razie to bardziej wygląda na pieczeń,ale to chyba kwestia gustu.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 02 października 2009Zgłoś do usunięcia
Hmm, wygląda smakowicie. Dodałam do ulubionych i na pewno wypróbuję.5 Kto głosował? | Odpowiedz