Do góry

Przekąski Przepis na:

PIECZARKI W CIEŚCIE

PIECZARKI W CIEŚCIE

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 315

Dodano:

Odsłon: 12470

Soczyste i miękkie ;)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oddzieliś żółtka od białek.Mąkę połączyć z żółtkami,2 łyżkami oleju i piwem.Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli i gotową pianę dodać do ciasta.Delikatnie mieszając,połączyć.

  2. Pieczarki oczyścić,przepłukać i obtoczyć w mące.( ja jeszcze do mąki dodaje odrobinę soli) Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy.Pieczarki zanurzamy w cieście i wrzucamy do do garnka.Smażymy aż będą rumiane.

  3. Następnie osączyć z nadmiaru tłuszczu na kuchennym papierze lub ręczniku papierowym.Podawać na ciepło z sosami np.sosem czosnkowym lub słodko-kwaśnym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń