Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczona cukinia z parmezanem

Pieczona cukinia z parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9970

Dodano:

Odsłon: 31335

Pieczona cukinia z parmezanem

Składniki

  • 2 średnie cukinie
  • duża garść startego parmezanu
  • 1 łyżeczka oregano
  • szczypta chili
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • olej rzepakowy
  • sól
  • oliwa extra virgin (opcjonalnie)
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie myjemy i kroimy w plasterki o grubości 1 cm. Z parmezanu, oregano, chili i soli robimy posypkę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy plasterki cukinii, skrapiamy olejem (lub oliwą z drugiego tłoczenia), posypujemy posypką i pieczemy około 15 minut. Całość traktujemy poszatkowaną natką i opcjonalnie oliwą extra virgin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń