Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone pierogi z pieczarkami lub mielonym mięsem

Pieczone pierogi z pieczarkami lub mielonym mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 2010

Dodano:

Odsłon: 36276

Dla wegetarian i mięsożerców.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz mięsny: na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso, po kilku minutach dodać cebulę i czosnek sól i pieprz wraz z ziołami. Smażyć ok. 5-7 minut a następnie wystudzić.

  2. Farsz pieczarkowy:pokrojone pieczarki podsmażyć na oleju z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i ziołami takimi jakie lubicie.

  3. Ciasto: do przesianej mąki dodać kefir, olej 4 łyżki, cukier, sodę, zagnieść aż będzie elastyczne. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 min.

  4. Rozwałkować ciasto jak na zwykłe pierogi. Wycinać koła szklanką i nakładać farsz jaki lubicie pieczarkowy lub mięsny. Sklejać pierogi i układać na blaszce do pieczenia na którym rozkładamy papier do pieczenia.

  5. Piec w temp. 180 stC 30 min. moje zrobiły się złociste i niewiarygodnie pachnące!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 28 marca 2011 Ja też nie jadłam takich pierogów, więc pora w końcu spróbować. Do ulubionych.

46 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 28 marca 2011 Około 30 sztuk, duże znaczenie ma jakie duże robisz kółka na pierogi.

44 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

deth6 28 marca 2011 A ile wychodzi sztuk z podanego przepisu????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 27 marca 2011 Uwielbiam pierogi, takich pieczonych "żywcem" w piekarniku jeszcze nie miałam okazji kosztować, ale Twoje wyglądają naprawdę smakowicie :)

45 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 marca 2011 Bardzo smakowite... I dodatkowy plus za dwie wersje w jednym przepisie:: mięsną i wegetariańską.

45 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń