Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciastka, na pewno wszystkim znane.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1169
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 304
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 81
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1169
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 304
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 81
Składniki
Mąkę i cukier przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło i siekać nożem. Dodać miód i jajka, dalej siekać, po czym wyrobić ciasto rękami na jednolitą masę. Można włożyć na godzinę do lodówki, ale nie trzeba.
Rozgrzać piekarnik do 150-160 st (termoobieg), 180 st (bez termoobiegu).
Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wykrawać różne kształty. Układać na blasze do pieczenia i piec nie dłużej niż 17 minut. Ciastka powinny być lekko niedopieczone, niż spieczone.
Ostudzone pierniczki można polukrować.