Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 931
Dodano: 02.01.2020
Odsłon: 3896
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowujemy ciasto drożdżowe:
1. Robimy zaczyn: drożdże rozpuszczamy w pół szklanki ciepłego mleka, dodajemy cukier i łyżkę mąki. Zostawiamy na 15 minut.
2. następnie dodajemy resztę składników, z jajek dodajemy tylko żółtka i formujemy ciasto. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na ok. godziny do wyrośnięcia.
Przygotuj farsz szpinakowy: podsmaż szpinak na maśle z czosnkiem, dodaj paprykę, sól, chilli według uznania.
Z ciasta drożdżowego wykrawamy kółka i na środek wkładamy farsz szpinakowy. Posypujemy serem i sklejamy pierożki. Układamy na blaszce i smarujemy białkiem.
Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

zabecka 24 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Super przepis! Uwielbiam wszystko co ze szpinakiem:)Super rękawica:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 03 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Idealne,pyszne :)1 Kto głosował? | Odpowiedz