Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 254
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1582
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 38
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2247
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 254
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1582
Składniki
Lekko podgrzać mleko. Wlać je do miski razem z innymi składnikami. Ręcznie ugnieść ciasto. Po wygnieceniu dolać oleju i gnieść na stole. Następnie przedzielić ciasto na pół i każdą połowę uwałkować. Uwałkowane ciasto nasmarować koncentratem pomidorowym. Można położyć pieczarki, szynkę, salami, oregano, ser oraz kiełbasę i cebulę.
Na blachy wlać trochę oleju i położyć ciasto. Piec ok. 20 min w temperaturze 180 stopni.