Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placuszki dla całej rodzinki:)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 215
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 276
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 215
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 757
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 276
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebule można drobno posiekać lub również zetrzeć na tarce. Kiełbasę pokroić drobno. Cebule i kiełbasę przełożyć na patelnię i podsmażyć.
Usmażoną kiełbasę i cebule połączyć z ziemniakami, doprawić sola i pieprzem. Dodać mąkę i jajko, żeby zagęścić.
Jeżeli ziemniaki podejdą wodą odlać ją i smażyć placki na dobrze rozgrzanej patelni. Można polać ketchupem lub według własnego uznania. Smacznego!