Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan pieczony z mozzarellą i pomidorami
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Bakłażana naciąć wzdłuż na plastry grubości około pół centymetra (węższej części nie przecinać do końca). Plastry bakłażana natrzeć solą, zostawić na 15-20 minut.
Pomidor i mozzarellę pokroić na plastry, czosnek drobno posiekać. Bakłażana osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomiędzy plastry bakłażana nakładać pokrojony pomidor, ser i czosnek, posypać solą, pieprzem, oregano i płatkami chili.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Bakłażana położyć na blasze do pieczenia, skropić oliwą, piec przez 50-60 minut.