Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z selera naciowego, ciecierzycy i pora

Sałatka z selera naciowego, ciecierzycy i pora

Autor:

Przepisów i artykułów: 193 Ocena: 4704

Dodano:

Odsłon: 3898

Pyszna, zdrowa i bardzo sycąca sałatka z selera naciowego, ciecierzycy i pora, wzbogacona suszonymi pomidorami i jabłkiem. Podana z ugotowanym jajkiem może zastąpić obiad, idealna do zabrania na lunch do pracy.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę z puszki odsączyć z płynu.
    Pomidory, jeśli są z torebki moczyć w niewielkiej ilości gorącej wody przez około 5 minut, następnie zalać oliwą z oliwek na około 10 minut, takie ze słoiczka już w oliwie, tylko pokroić na drobne paseczki.
    Selera naciowego umyć i pokroić na cienkie paseczki, delikatnie oprószyć solą.
    Pora umyć, przekroić wzdłuż na pół, a następnie na cienkie półplasterki i delikatnie oprószyć solą.
    Jabłko obrać, pokroić na kawałeczki wielkością zbliżone do selera i skropić sokiem z cytryny.

  2. Wszystkie składniki sałatki połączyć z wymieszanym jogurtem z oliwą po moczeniu pomidorów. Doprawić do smaku kolendrą, pieprzem i solą.
    Jajka ugotować na miękko (6 minut od chwili zagotowania) lub tak, jak kto lubi najbardziej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń