Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety mój ukochany nie przepada za słodkościami, ku mojej rozpaczy oczywiście. Upiekłabym jakiś gustowny torcik czekoladowy z pysznym kremem, ale mogłoby to być odebrane jako złośliwość z mojej strony. Upiekę więc serduszka szpinakowe z fetą, na cieście francuskim. Mam nadzieję, że zostaną docenione:)
Przepis dnia
Ta pyszna i lekka "a la rolada" przyda się nie tylko na Święto Zakochanych, p...
Odsłon: 37907
Tort z kremem mascarpone i ozdobami czekoladowymi.Tort na Walentynki w kształ...
Odsłon: 675
Pyszne kruche ciasteczka z dżemem na walentynki
Odsłon: 889
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 677
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1024
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 435
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 677
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1024
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 435
Składniki
Szpinak wykładamy na patelnię i odparowujemy go z wody, następnie dodajemy masło, zmiażdżony czosnek i śmietanę. Łączymy masę szpinakową, mieszamy aż zgęstnieje. Przyprawiamy solą (ostrożnie, bo feta jest słona) i pieprzem. Wyłączamy ogień pod patelnią. Wrzucamy fetę do szpinaku i mieszamy do połączenia składników.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 °C. Lekko przestudzoną masę szpinakową przekładamy do worka cukierniczego bez tylki. Wykrawamy serduszka foremkami ( u mnie 9 cm i 6 cm). Robimy duże serca z "kołnierzykiem" i z reszty ciasta małe serduszka.
Duże serca kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy jajkiem roztrzepanym z odrobiną wody. Nakładamy "kołnierzyki", a środek, za pomocą worka cukierniczego napełniamy farszem i posypujemy papryką. Brzegi serduszek smarujemy jajkiem i posypujemy czarnuszką. Tak przygotowane serduszka wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 12- 15 minut.
W tym czasie przygotowujemy małe serduszka. Wykładamy je na papier do pieczenia, smarujemy jajkiem, nakładamy na każde serduszko kleks szpinaku, paprykę i posypujemy czarnuszką. Gotowe serduszka wstawiamy do piekarnika na 8-10 minut.
Szpinakowe serca na cieście francuskim gotowe!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka faszerowane makrelą w pomidorach
Przekąski
Galaretka z kurczaka.
Przekąski
Pieczarki faszerowane
Przekąski
Wytrawne muffinki z mięsem mielonym i kukurydzą
Jajka faszerowane makrelą w pomidorach
Bardzo smaczne jajka na twardo nadziewane makrelą w pomidorach, doskonałe na...
Odsłon: 12
Galaretka z kurczaka.
Pyszna, aromatyczna i tania galaretka z kurczaka. Można ja przygotować równie...
Odsłon: 180