Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w jogurcie

Śledzie w jogurcie

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10178

Dodano:

Odsłon: 29243

Śledzie w jogurcie

Składniki

  • 5 filetów śledziowych a'la matjas
  • 500 ml maślanki
  • 500 ml jogurtu naturalnego
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Filety parę razy płuczemy w zimnej wodzie, przekładamy do miski i na 2 godziny zalewamy maślanką. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Cebulę również kroimy w małą kostkę, ale przed dodaniem do śledzi, przelewamy ją na sicie wrzątkiem. Nie będzie tak ostra. Śledzie krótko opłukujemy z maślanki, bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze paski, mieszamy z cebulą i ogórkami. Wszystko zalewamy jogurtem, doprawiamy liściem laurowym i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Filety wkładamy do słoika i chłodzimy przynajmniej 12 godzin w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń