Przekąski Przepis na:
Śledzie z bakaliami
Przepis dnia 2016-12-16

Składniki
- 5 filetów śledziowych a'la matjas
- 1 cebula
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki suszonych moreli (pokrojonych w paski)
- 2 łyżki rozdrobnionych migdałów
- olej rzepakowy
- pieprz
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Filety zalewamy zimną wodą na całą noc. Opłukujemy je i dokładnie osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w piórka, chwilę smażymy, nie rumienimy jej, musi po prostu trochę zmięknąć. Pod koniec smażenia dorzucamy do niej bakalie. Studzimy. Do ryb wrzucamy resztę składników, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. Jeżeli jest taka potrzeba, można dolać oleju. Przekładamy do słoika i wkładamy do lodówki.
Komentarze do przepisu (11)

GREGORHSPEED 10 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Śledzie always <31 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 09 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Takie połączenie smaków zna każdy. Wspaniały śledzik !!1 Kto głosował? | Odpowiedz

kakalake 09 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Naprawdę wiarygodne opinie o tym przepisie. Jak można napisać,że śledziki są smaczne, przepyszne i wspaniałe skoro jeszcze się nie skorzystało z tego przepisu. Pisać dla samego pisania to naprawdę trzeba mieć ... , a nie ważne, już lepiej nic nie pisać niż wypisywać pierdoły.Pozdrawiam wspaniałe gospodynie które poznają wyborny smak potrawy oglądając zdjęcie. Odpowiedzi: 5 ▼
6 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 09 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe śledziki,takiego połączenia nie jadłam,muszę zrobić:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 09 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
chociaż nie przepadam za śledziami ;-) to ta wersja została pożarta przeze mnie oczami ;-) super połączenie ;-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 09 grudnia 2016Zgłoś do usunięcia
Przepyszne śledziki! Muszę takie zrobić - koniecznie <35 Kto głosował? | Odpowiedz