Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki doskonale się uzupełniają. Przystawka zagości u mnie na Świątecznym stole.
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3871
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 56
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 884
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 111
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 3871
Składniki
Śledzie wymoczyłam parę godzin w filtrowanej wodzie. Jaja ugotowałam 3 minuty w osolonej wodzie. Jeśli sos będzie wystarczająco bogaty to nie trzeba wcześniej macerowac śledzi w oleju i cebuli. Jeśli chcemy zrobić lżejszy sos na śmietanie to polecam wcześniej włożyć śledzie na parę godzin do oleju. Śledzie pokroiłam w paseczki, jaja obrałam i pokroiłam na pół a cebule w piórka. Wymieszałam majonez ze śmietaną i musztardą, dodałam sporo pieprzu. Sos dodałam do śledzi i jajek. Zaletą użycia jajek przepiórczych jest zdrowie, ładny efekt i możliwość skomponowania niewielkich porcji. Smacznego :)