Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami.

Ślimaczki z Ciasta Francuskiego z Pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 9596

Dodano:

Odsłon: 10634

Szybka i smaczna przekąska nie tylko na imprezę.

Składniki

  • 14 szt.
  • opakowanie ciasta francuskiego(300 g)
  • 4 łyżki pikantnego ketchupu
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 100 g tartego sera
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać,umyć i pokroić w drobną kosteczkę,wrzucić na dużą patelnie zrumienić na niedużej ilości oleju,do cebuli wrzucić obrane i starte na tarce,na dużych oczkach pieczarki,

  2. smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek,przyprawić solą i pieprzem,pozostawić do wystygnięcia,następnie wrzucić posiekaną natkę pietruszki i starty ser na drobnych oczkach tarki,

  3. całość dokładnie wymieszać.Ciasto francuskie rozwijamy na papierze,smarujemy ketchupem,wykładamy farsz,rozsmarowując łyżką po całości.

  4. Zwijamy dość ciasno wzdłuż dłuższego boku jak roladę,kroimy krążki 1,5-2 cm,układamy ślimaczki na płasko na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. Blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy ok.20 min.w temp.200 C.

  6. Gotowe podawać polane ketchupem,smakują na ciepło jak i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń