Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i zdrowe szparagi w gęstym sosie z cynamonem i sokiem limonki.Świetne danie na kolację:)
...ale pyszny.
Odsłon: 747
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5158
...ale pyszny.
Odsłon: 747
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 195
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5158
Składniki
Odciąć zdrewniały koniec ze szparagów. Szparagi dać na wrzącą wodę i gotować 3-4 min. Zrobić sos. Na rozpuszczone masło wsypać kopiatą łyżkę mąki lub dwie płaskie,zeszklić ,podlać stopniowo mlekiem ciągle mieszając trzepaczką by nie zrobiły się grudki. Do gorącego sosu dodać serki,skórkę z limonki,sok,pieprz,cynamon i zagotować.Doprawić do smaku solą ewentualnie jeszcze sokiem z limonki. Odcedzone szparagi ułożyć na talerzu i polać sosem
Smacznego życzę!