Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i pyszna przekąska,którą często przygotowuje na domowe spotkania i imprezy :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na oleju lub na połowie masła. Białą część pora myjemy i kroimy w paski. Dodajemy do pieczarek i razem podsmażamy i mieszamy. Przekładamy do miski i czekamy chwilę aby przestygło. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.Jajka dodajemy do ostudzonych pieczarek i pora i mieszamy.Następnie dodajemy do miski majonez i przyprawy do smaku sól i pieprz i wszystko mieszamy jeszcze raz.
Farsz nakładamy na szynkę konserwową i zawijamy w rurki, układamy na półmisku lub dużym talerzu. Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku. wsypujemy żelatynę. Stygnącą żelatynę zalewamy roladki. Dekorujemy pietruszką i wstawiamy do lodówki by stężało. Smacznego :)