Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4042
Dodano: 08.04.2015
Odsłon: 24602
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
W dużym garnku zagotować wodę z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Do gorącej zalewy wsypać sól peklową, cukier i rozpuścić. Dodać rozgniecione ząbki czosnku.
Marynatę schłodzić do temperatury pokojowej i włożyć do niej mięso tak żeby przykryła je całe.
Wstawić do lodówki na około 10 dni.
Każdego dnia obracać szynkę w marynacie.
Po 10 dniach wyjąć mięso z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Natrzeć ulubionymi przyprawami (Ja dałam czosnek granulowany, paprykę słodką i majeranek)
Szynkę natartą przyprawami włożyć do foliowego rękawa i piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)