Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 124

Dodano:

Odsłon: 13055

Oryginalne wydanie tatara. Łatwy i szybki w przygotowaniu, goście byli zachwyceni! Super sprawdza się jako przystawka lub danie postne.

Składniki

  • 5 filetów śledziowych w oleju
  • 4 pieczarki marynowane
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki miodu
  • sok z ćwiartki cytryny
  • koper
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tatar ze śledzia

Przygotowanie

  1. Obrane jabłko, cebulę, pieczarki, ogórka i śledzie pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj z musztardą, miodem, sokiem z cytryny i koperkiem. Schłódź w lodówce, żeby składniki się przegryzły. Podawaj z chrupiącym pieczywem, najlepiej bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 04 grudnia 2021 Fajny prepis,ale jak dla mnie to pyszna śledziowa sałatka:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń