Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 218
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 350
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 240
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6367
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 218
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 350
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 240
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 6367
Składniki
Podgotowałam brokuła parę minut. Cukinie pokroiłam w plastry a z boczniaków wybrałam mniejsze kawałki. Sprawdza się też papryka i cebula w krążkach oraz podgotowany kalafior, pewnie inne warzywa także. Ciasto wymieszałam - trochę gęstsze niż na naleśniki i zmroziłam je w zamrażarce. Rozgrzałam olej w woku, warzywa wrzuciłam do ciasta i wykładałam partiami na olej. Smażyłam do czasu osiągnięcia chrupkości i lekkiego zrumienienia. Panierka będzie ekspandować pod wpływem temperatury.
Usmażone kawałki odsączałam na ręczniku papierowym i lekko soliłam. Chrupkie ciasto idealnie pasuje do słodkawych warzyw. "Faworki" świetnie smakują z sosem czosnkowym lub tzatziki. Smacznego :)