Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulę i pieczarki mielimy w malakserze, powstałą masę dusimy, aż część płynu odparuje, ale nie cały. Doprawiamy solą i pieprzem, bagietkę/dłuższą bułkę (najlepsza będzie z wcześniejszego dnia) kroimy na pół, smarujemy podduszonymi pieczarkami i cebulką, obficie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż bułka i ser się zarumienią. Takie zapiekanki były w latach 80/90. Bez zbędnych dodatków, z dobrej jakości składnikami i były przepyszne. Często robię takie w domu, ale tego smaku nie da się już odtworzyć w 100 %.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 71
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 71
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Cebulę i pieczarki mielimy w malakserze, powstałą masę dusimy, aż część płynu odparuje, ale nie cały. Doprawiamy solą i pieprzem, bagietkę/dłuższą bułkę (najlepsza będzie z wcześniejszego dnia) kroimy na pół, smarujemy podduszonymi pieczarkami i cebulką, obficie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż bułka i ser się zarumienią. Można podawać z keczupem.