Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulę i pieczarki mielimy w malakserze, powstałą masę dusimy, aż część płynu odparuje, ale nie cały. Doprawiamy solą i pieprzem, bagietkę/dłuższą bułkę (najlepsza będzie z wcześniejszego dnia) kroimy na pół, smarujemy podduszonymi pieczarkami i cebulką, obficie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż bułka i ser się zarumienią. Takie zapiekanki były w latach 80/90. Bez zbędnych dodatków, z dobrej jakości składnikami i były przepyszne. Często robię takie w domu, ale tego smaku nie da się już odtworzyć w 100 %.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154834
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6682
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154834
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 470
Składniki
Cebulę i pieczarki mielimy w malakserze, powstałą masę dusimy, aż część płynu odparuje, ale nie cały. Doprawiamy solą i pieprzem, bagietkę/dłuższą bułkę (najlepsza będzie z wcześniejszego dnia) kroimy na pół, smarujemy podduszonymi pieczarkami i cebulką, obficie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, aż bułka i ser się zarumienią. Można podawać z keczupem.