Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zwykły ziemniak w eleganckim mundurku
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 522
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 337
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 522
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 337
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki majeranku i skórką z cytryny.Ugotowane ziemniaki stłuc z dodatkiem śmietany uprzednio usuwając skórkę - całość wystudzić. Do masy dodać surowe jajko, doprawić solą, oregano i bazylią- wymieszać. Z masy formować kulki wielkości jajka kurzego, w każdy wcisnąć kawałek sera żółtego, dokładnie skleić miejsce wcisku - panierować w bułce tartej. Kulki smażymy na złoty kolor w głębokim tłuszczu - we frytkownicy lub na głębokiej patelni. Można podawać z mięsem lub po prostu z surówką. Smacznego zwykłego ziemniaka życzę.