Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj borówki zamrażam w całości, ale tym razem spróbowałem dżemu. Jest pyszny i słodki.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 195
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 195
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Składniki
Borówki umyłem i wymieszałem z żelfixem. Zagotowałem ciągle mieszając a następnie wsypałem cukier (mniej niż podaje producent na opakowaniu) i pogotowałem jeszcze około 2 minuty (mieszając). Gotowy dżem przełożyłem do słoiczków i studziłem do góry dnem. Pyszności.
Pod linkiem kilka innych pysznych sposobów na wykorzystanie borówek: https://smaker.pl/moje-ksiazka-kucharska-borowki,1921920.html