Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 386

Dodano:

Odsłon: 158

Sezon w pełni a wiec warto wykorzystać go w 100%.

Składniki

  • Zalewa:
  • 1l wody
  • 1/2szkl octu
  • 3łyżeczki soli
  • 8łyżek cukru
  • Do słoika:
  • 2ziela angielskie
  • 6ziaren pieprzu ziarnistego
  • Pare ziaren gorczycy
  • Koper_galazka
  • Ząbek czosnku
  • 2plasterki chrzanu z korzenia
  • 2paski papryki czerwonej
  • Marchewka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na zalewe łączymy ze sobą.Zagotować i zalać słoiki wrzątkiem, pasteryzowac ok 7min, zakręcić i odwrócić do góry dnem aż wystygną.

  2. Ogórki i paprykę kroimy w paski, marchewkę i chrzan w plastry. Wkładamy do słoików razem z resztą przypraw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń