Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 903
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 208
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9319
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 903
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 208
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9319
Składniki
1. Obierz, umyj i poszatkuj kapustę. 2. Przełóż do miski i oprósz ją warstwowo solą (4 łyżki). 3. Odstaw na 4 godz. (międzyczasie można wymieszać). 4. Cebulę pokrój w półplastry i również posól (mniej soli). 5. również odstaw na 4 godziny. 6. Pokrój paprykę w małe kawałki, marchew i ogórki w talarki.
7. Po 4 godz. wyciśnij kapustę i cebulę z soku (wylej go). 8. Wymieszaj z warzywami. 9. Przygotuj zalewę. 10. Gorącą zalewę wlej do sałatki i wymieszaj. 11. Do każdego słoika włożyć przyprawy. 12. Włóż sałatkę do słoików i dobrze ubij (aż puści sok, który ją zakryje). 13. Pasteryzuj 20 min.