Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do ciast, raczej dla dorosłych ;)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35825
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 126
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 250
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35825
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 126
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 232
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 250
Składniki
1. Owoce - umyć i wydrylować 2. Owoce w garnku zasyp cukrem, zalej winem, sokiem z cytryny/pomarańczy, dodaj przyprawy i skórki z pomarańczy i cytryny. Dodaj też koło 10 pestek z wiśni. Można pozostawić mieszankę na noc w lodówce żeby wszystko przeszło swoimi smakami, ale ja nie czekałam i całość zagotowałam. 3. Po zagotowaniu należy przełożyć to na patelnie i smażyć aż zgęstnieje. 4. Wyjmij pestki. 5. Przełóż gorącą konfiturę do słoiczków i za pasteryzuj.