Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosta, szybka i tylko z trzech składników Fasola szparagowa z jajkiem i majonezem. Znajomi maja wpaść, a wy nie wiecie co podać, ja polecam wypróbować tę sałatkę. Idealna na grill.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6824
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6824
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154840
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 472
Składniki
Fasolkę oczyszczamy z końcówek, kroimy na pół i gotujemy w lekko osolonej wodzie z łyżeczką cukru do miękkości.
Po ugotowaniu odcedzamy i schładzamy. Ja zalałam ją lodowatą wodą na 2 minutki żeby szybciej wystygła, następnie odcedziłam i odstawiłam do odcieknięcia.
Jajka obieramy i kroimy na ćwiartki.
Do odsączonej fasoli dodajemy jajka oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem.
Ja przed podaniem posypałam dodatkowo sałatkę natką pietruszki. Smacznego !!!