Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka doskonała na każdą okazję.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6363
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6363
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Śledzie lekko przepłukać wodą. Pokroić w kostkę. Dokładnie wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, musztardą, olejem. Lekko doprawić pieprzem.
Śledzie przełożyć do miski. Posmarować majonezem. Ziemniaki ugotowane w mundurkach w osolonej wodzie obrać i ostudzić. Pokroić w kostkę. Przełożyć na warstwę śledziową. Ogórki pokroić w kosteczkę. Dodać do ziemniaków. Posmarować majonezem.
Buraki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na sałatkę Przesmarować ostatni raz majonezem.
Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę. Dodać na sałatkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Również przełożyć. Na wierzch posypać pokrojonym szczypiorkiem. Odstawić do lodówki na kilka godzin.